-->
Алуминиева дограма PVC ДограмаФасадни системи

Производител на PVC дограма Варна. Алуминиева дограма Варна - НЕКС ООД

   Подмяна на старата дограма с нова. Решението е взето, и от този момент започва търсенето на най-удачният вариант.Въпросите на които, трябва да си отговорим, са няколко:
             • Каква дограма да поръчаме?
             • ПВЦ дограма, Алуминиева дограма или дървена дограма?
             • Каква марка да са профилите, т.е. на кой производител?
             • С какви стъкла да поръчаме новата дограма?
             • Каква да е отваряемостта на новата дограма?
             • Какъв цвят да е новата дограма?
Когато сме си отговорили на част от тези въпроси, настъпва може би най–трудният момент, този в който започваме търсенето на фирма, която да ни извърши тази услуга.
  Предлагането на ПВЦ (PVC) и Алуминиева дограма, е толкова голямо, че клиентът започва да се обърква. Предлагат му се различни профилни системи, които в повечето случаи нищо не му говорят. Поради тази причина ценовият диапазон, също е доста голям. Ако цената стане определяща при избора на нова дограма, това може да окаже влияние на качеството на готовия продукт, или на вложените материали.
   Подмяната на старата дограма с нова е свързано с доста допълнителни работи, което само по себе си е свързано с допълнителни средства, затова по възможност не трябва да се прави компромис с качеството на новата дограма.

       
    Алуминиевата дограма е позната на пазара от доста време. Алуминият е устойчив на метеорологични условия и корозия, може да се боядисва в различни цветове, практически не старее и запазва якостните си характеристики дълго време. Алуминият е цветен метал, и поради тази причина цената му е по–висока в сравнение с останалите материали за производство на прозорци и врати. Той е топлопроводим материал, и от там топлоизолационните характеристики на прозорците са по–ниски спрямо останалите. Затова производителите на Алуминиеви профили разработват нови профилни системи, с цел да подобрят топлоизолационните характеристики на алуминиевите прозорци. Това се постига, чрез така нареченият термомост. Там профилът е разделен на две части, чрез полиамидна вложка т.е. изложената на външна температура част няма топлопроводима връзка с частта която остава към помещението. Това води до оскъпяване на профила, а от там и на алуминиевата дограма изработена с такива профили. Той е подходящ за изработка на Алуминиеви врати – входни за административни сгради, магазини, мокри и сервизни помещения така и за интериорни врати.

           ПВЦ (PVC) дограмата се наложи на пазара през последните години, поради нейните по-добри топлоизолационни качества и по-ниска цена. ПВЦ прозорците се поддържат лесно и са функционални от гледна точка на отваряне. В зависимост от обкова може да бъде постигната висока степен на сигурност. Дограмата позволява изработване в различни цветове, като разнообразието се постига, чрез фолиране на профилите. Има възможност цветовете от външната и вътрешната страна да са различни. Възможен е и вариант ПВЦ дограмата да се изработи с алуминиева капачка от външната страна, която позволява прахово боядисване в цялата цветова гама. Производителите на профилни системи работят в насока разширяване ширината на профила, с цел увеличаване броя на камерите, което води до повишаване топлоизолационните качества на дограмата. Това от своя страна повичава цената на готовия продукт, поради това, че за производството на такъв профил е необходимо по-голямо количество суровина.
           Стъклопакетът играе съществена роля в топлоизолационните качества на дограмата. Ако разгледаме един прозорец, ще установим, че профилите съставляват едва 10 – 15% от цялата дограма, затова има голямо значение какъв стъклопакет ще изберем.За нас
Цветова гама

Партньори
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Производител на PVC дограма Варна. Алуминиева дограма Варна - НЕКС ООД


Изработка на сайтове Варна: VarnaWeb.bg
Контакти facebook Skype
Варна, ул. „Цоньо Тодоров“ 3
Складова База ОАЗИС
тел.: 052/ 500 531
nekc@abv.bg ; office@nekc.bg