Алуминиева дограма PVC Дограма
Фасадни системи Интериорни решения


Производител на PVC дограма Варна. Алуминиева дограма Варна - НЕКС ООД

   Подмяна на старата дограма с нова. Решението е взето, и от този момент започва търсенето на най-удачният вариант.Въпросите на които, трябва да си отговорим, са няколко:
             • Каква дограма да поръчаме?
             • ПВЦ дограма, Алуминиева дограма или дървена дограма?
             • Каква марка да са профилите, т.е. на кой производител?
             • С какви стъкла да поръчаме новата дограма?
             • Каква да е отваряемостта на новата дограма?
             • Какъв цвят да е новата дограма?
Когато сме си отговорили на част от тези въпроси, настъпва може би най–трудният момент, този в който започваме търсенето на фирма, която да ни извърши тази услуга.
  Предлагането на ПВЦ (PVC) и Алуминиева дограма, е толкова голямо, че клиентът започва да се обърква. Предлагат му се различни профилни системи, които в повечето случаи нищо не му говорят. Поради тази причина ценовият диапазон, също е доста голям. Ако цената стане определяща при избора на нова дограма, това може да окаже влияние на качеството на готовия продукт, или на вложените материали.
   Подмяната на старата дограма с нова е свързано с доста допълнителни работи, което само по себе си е свързано с допълнителни средства, затова по възможност не трябва да се прави компромис с качеството на новата дограма.

       
    Алуминиевата дограма е позната на пазара от доста време. Алуминият е устойчив на метеорологични условия и корозия, може да се боядисва в различни цветове, практически не старее и запазва якостните си характеристики дълго време. Алуминият е цветен метал, и поради тази причина цената му е по–висока в сравнение с останалите материали за производство на прозорци и врати. Той е топлопроводим материал, и от там топлоизолационните характеристики на прозорците са по–ниски спрямо останалите. Затова производителите на Алуминиеви профили разработват нови профилни системи, с цел да подобрят топлоизолационните характеристики на алуминиевите прозорци. Това се постига, чрез така нареченият термомост. Там профилът е разделен на две части, чрез полиамидна вложка т.е. изложената на външна температура част няма топлопроводима връзка с частта която остава към помещението. Това води до оскъпяване на профила, а от там и на алуминиевата дограма изработена с такива профили. Той е подходящ за изработка на Алуминиеви врати – входни за административни сгради, магазини, мокри и сервизни помещения така и за интериорни врати.

           ПВЦ (PVC) дограмата се наложи на пазара през последните години, поради нейните по-добри топлоизолационни качества и по-ниска цена. ПВЦ прозорците се поддържат лесно и са функционални от гледна точка на отваряне. В зависимост от обкова може да бъде постигната висока степен на сигурност. Дограмата позволява изработване в различни цветове, като разнообразието се постига, чрез фолиране на профилите. Има възможност цветовете от външната и вътрешната страна да са различни. Възможен е и вариант ПВЦ дограмата да се изработи с алуминиева капачка от външната страна, която позволява прахово боядисване в цялата цветова гама. Производителите на профилни системи работят в насока разширяване ширината на профила, с цел увеличаване броя на камерите, което води до повишаване топлоизолационните качества на дограмата. Това от своя страна повичава цената на готовия продукт, поради това, че за производството на такъв профил е необходимо по-голямо количество суровина.
           Стъклопакетът играе съществена роля в топлоизолационните качества на дограмата. Ако разгледаме един прозорец, ще установим, че профилите съставляват едва 10 – 15% от цялата дограма, затова има голямо значение какъв стъклопакет ще изберем.За нас
Цветова гама
Партньори
2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни

Към мобилната версия >>

Изработка на сайтове Варна: VarnaWeb.bg
Контакти facebook Skype
Варна, ул. „Цоньо Тодоров“ 3
Складова База ОАЗИС
тел.: 052/ 500 531
nekc@abv.bg ; office@nekc.bg;
 Некс Оод | Facebook