PVC дограма с профили VEKAЦВЕТОВА ГАМА ПРЕДЛАГАНА ОТ VEKAОБКОВЪТ НА ДОГРАМАТАPVC дограма с профили GEALAN


 

ОБКОВЪТ НА ДОГРАМАТА

Качествените прозорци и врати трябва да удовлетворяват изключително високи изисквания, но това би било немислимо без използването на качествен обков. Системите обкови от Maco и Roto предлагат богати възможности за задоволяване на специфичните нужди на клиентите, чрез разнообразни варианти на отваряне. Освен класическото хоризонтално отваряне и падащото крило Drehkippfenster (включително на прозорец тип арка и скосен) системите обкови предлагат следните разновидности:

PSK-Portal – тип „фолксваген” – многофункционална система – отваряне, затваряне, плъзгане, падащо крило
FS-Portal – тип „хармоника”
противовзломна система обков – пъпките за заключване осигуряват висока противовзломна защита, преимущество е простото преустройство на вече монтирани прозорци.


ОБКОВЪТ НА ДОГРАМАТА
Проблемът с разбиването дори на новите прозорци от PVC става все по-актуален в нашето ежедневие. За да се почуствате по - сигурно у дома си, е създадена нова противовзломна система обков . При нея насрещникът за положение "падащо крило" е хоризонтален и пъпките за заключване осигуряват висока противовзломна защита.
Голямо преимущество на системата противовзломен обков е възможността за просто допълнително преустройство на вече монтирани прозорци от основна противовзломна защита към противовзломни защити степени WK1 и WK2. Използваният при противовзломния обков повдигач - крило е световна новост в бранша и придвижването на крилото е много леко.
С новата противовзломна система, вече можете да бъдете сигурни, че Вашият прозорец ще издържи на всякаква физическа сила и опити за разбиване с лостови инструменти отвън.

ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ ЗА ВАШИЯТ ДОМ
В днешно време е от изключително значение да се чувствате сигурни в собствения си дом или когато пътувате и сте далеч от него. Статистиката показва, че най-честите опити за взлом са именно през прозорците. Полицейските доклади сочат, че в 77% от случаите крадците използват специални инструменти, за да проникнат в жилището, а в над 10% от случаите счупват стъклото.
Поради тази причина екипът на “ НЕКС „ ООД предлага на своите клиенти всички прозорци, изработени с обков с базисна степен на безопасност (според европейските стандарти). Това означава, че активните точки на заключване са две.

Бихме искали да Ви обърнем внимание, че стандартно в България прозорците се произвеждат с една точка на заключване. За живущите на първи етаж в жилищни кооперации и къщи обаче Ви препоръчваме секюрити обков. Специалният секюрити обков е на немската фирма „ МАКО“ и е с висока степен на сигурност WK2 по международния стандарт DIN V EN V 1627 – 1630. Разликата между обкова с базисна степен на сигурност и секюрити обкова са активните точки на заключване, като техният брой зависи от големината на отваряемото крило или врата. При базисния те винаги са две независимо от размера на крилото, докато при секюрити обкова са минимум 9 (при отваряем прозорец с размери 0,80 х 1,30 м). За по-висока стабилност при обкова с висока степен на сигурност се поставят задължително стоманени насрещници, а не стандартните метални.

2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
ОБКОВЪТ НА ДОГРАМАТА


Контакти facebook Skype
Варна, ул. „Цоньо Тодоров“ 3
Складова База ОАЗИС
тел.: 052/ 500 531
nekc@abv.bg ; office@nekc.bg;
 Некс Оод | Facebook